Nederlands Vlaams English Andalusieshop.nl heerlijkheden uit Andalusie

Over Pia Tours Sevilla


Wie zijn wij?

pia tours sevilla beoordeling recensies tripadvisor

Pia Tours Sevilla is dé event- en tourspecialist voor wandelen, fietsen, tapas en flamenco shows in het prachtige Sevilla. Dit doen wij met heel veel passie voor Nederlandse, Vlaamse en Engels sprekende toeristen die het prachtige Sevilla bezoeken en willen ontdekken.

Dat is niet alles want met net zoveel passie organiseren wij eveneens succesvolle programma's voor (zakelijke) groeps­arrange­menten, groepsreizen, bedrijfsuitjes, familie- of vriendenuitjes.

Wij zijn een jonge onderneming, gestart medio 2014, met passievolle collega's, die bruisen van energie en een bijzondere liefde hebben voor het wonderschone Sevilla. Wij spreken zowel Nederlands, Engels als Spaans.


Wat betekent Pia?

Pia is van origine een Spaanse naam en staat voor vriendelijk en optimistisch. In het Latijn betekent het trouw en toegewijd. Dit alles zijn wij! Dit merk jij als onze gast! Vanuit onze passie willen wij jou tijdens je stedentrip het èchte Sevilla te laten beleven. Op onze pagina Waarom Pia Tours? lees je meer over onze uitgangspunten.

Ons Team

Pia Tours Sevilla bestaat uit een jong, enthousiast en deskundig team met passievolle Nederlands, Vlaams, Engels en Spaans sprekende gidsen. Iedere collega heeft een bijzondere liefde en passie voor het prachtige Sevilla. Wij zijn mensen die bruisen van energie en hun hart hebben verloren aan deze stad. Lees hieronder waarom deze mensen voor Pia Tours hebben gekozen en in Sevilla verblijven:


pia tours sevilla nederlandse angela huf

Soy Angela oftewel ik ben Angela uit Nederland. Sinds vijf jaar oprichter en Nederlandse gids van Pia Tours. In 2012 in Nederland getrouwd met James. Daarna direct op huwelijksreis zonder 'einddatum'. Banen opgezegd, met ons Volkswagen campertje gereisd via België, Frankrijk naar Spanje en aangekomen in Sevilla. Vanaf het eerste moment waren wij betoverd door deze historische stad. Verliefd op elkaar en ook op Sevilla. Wat een schoonheid, wat een sfeer, wat een warmte (van zowel de mensen als de temperatuur), zo veel lekker eten en drinken. Echt de onontdekte parel van Andalusië! Vanuit al dit moois ben ik in 2014 Pia Tours Sevilla gestart en wil ik dit graag met jullie delen of beleven. Let op: Er is een risico dat jullie (ook) niet meer weg willen uit Sevilla...

Heb je een vraag over Sevilla of wil je meer informatie over onze tours? Stuur mij dan geheel vrijblijvend een Whatsapp. Ik help je graag verder!


Finca Ángela Sevilla

Wist je dat Pia Tours ook een rustiek vakantiehuis Juan (tot 4 personen) en een knusse studio Maria (tot 2 personen) of rustieke camperplaatsen heeft?

Zeer rustig en rustiek gelegen en vlakbij Sevilla met verfrissend zwembad. Kijk voor onze zeer aantrekkelijke prijzen en aanbiedingen op Finca Ángela Sevilla.

pia tours sevilla vlaamse gids jorinde

Encantado chiquillos, geboren als Jorinde in België, maar in Jerez waar ik een aantal jaren woonde en nu in Sevilla kreeg ik de naam La Joli. Gelukkig spreek ik ook graag Frans en betekent Joli in het Frans mooi, net zoals de stad Sevilla. Die is niet alleen mooi, maar heeft een enorme rijke geschiedenis van aan de Tartaren en de Romeinen over Moren en Inquisitie tot in België en Nederland. Graag vertel ik dit allemaal tijdens een tour op de fiets of al wandelend, bij een lekker glas wijn, cava of Manzanilla (de sherry van Sanlucar de Barameda) en bij de fantastische tapa's die hier te verorberen zijn.

Zelf ben ik al jaren bezig met flamenco dansen en zingen, lesgeven en performen. Heb 7 jaar de wereld rondgereisd met de straattheatergroep La Guardia Flamenca, een mix van theater, comedie en flamenco. Onlangs stond ik te zingen en dansen als Carmen in de kinderopera van Frank Groothof en voorheen zong en danste ik mee in de musical Zorro.

Wil je graag meer weten over flamenco en een mooie voorstelling kijken, contacteer ons dan voor een Flamenco tour. Un cordial Saludo!


pia tours sevilla nederlandse gids mandy

¡Hola a todos! Mijn naam is Mandy uit Nederland, Brabant, afgestudeerd docente Spaanse taal en tijdens mijn studie mijn hart verloren aan een echte Sevillaanse Don Juan. In 2015 ben ik miijn liefde achterna gegaan en in het mooie Sevilla gaan wonen. Ik heb een zeer grote liefde voor de Spaanse taal en cultuur en hier kan ik nu elke dag van genieten!

Sevilla is een prachtige stad met een zeer rijke cultuur, prachtige gebouwen, heerlijk eten en ontzettend leuke mensen. Ik heb absoluut geen spijt van het avontuur dat ik ben begonnen en hoop hier heel oud en gelukkig te worden. Sevilla is geweldig, een stad waar iedereen een keer moet zijn geweest! Dit wil ik je allemaal graag laten zien, ruiken, horen en proeven!


pia tours sevilla vlaamse gids celine

¡Hola! Ik ben Céline, afkomstig uit Brugge, België, maar heb ik mijn geboortestad ingewisseld voor het prachtige Sevilla! Ik heb vijf jaar Engels en Spaans gestudeerd aan de universiteit in Gent en in die periode heb ik heel veel gereisd; van het Andesgebergte in Peru tot het great barrier reef in Australië! Tijdens mijn Erasmus uitwisseling in Granada had ik al eerder mogen genieten van de heerlijke Andalusische cultuur en na heel wat van de wereld ontdekt te mogen hebben ben ik tot het besluit gekomen dat Sevilla één van de grootste topbestemmingen is om te mogen wonen. Ik ben deeltijds leerkracht Engels in een academie en de rest van mijn vrije tijd besteed ik graag aan het eten van overheerlijke tapas, het ontmoeten van mijn vrienden en simpelweg het opsnuiven van de Sevillaanse cultuur! Sevilla is enorm rijk aan geschiedenis en cultuur en ik hou ervan om mijn kennis van de stad te mogen delen met jullie tijdens een leuke fietstocht of tapas tour! ¡Hasta pronto!


pia tours sevilla nederlandse gids iris

Mijn naam is Iris, Nederlandse Flamenco specialist bij Pia Tours Sevilla. Flamenco is mijn lust en leven. Een aantal jaar geleden ben ik in Valencia 'besmet' met het Flamenco virus. Het pure, de kracht en het intense wat deze sierlijke dansstijl inhoudt heeft een en al betekenis. Ik wilde professioneel Flamenco studeren en waar kan je dat beter doen dan in Sevilla, de geboortestad van Flamenco. Mijn ambitie is om mijn Flamenco liefde, kennis en vaardigheden naar Nederland te brengen en ook anderen te 'besmetten'. Ben je nog niet echt bekend met Flamenco? Bezoek dan eens onze kleinschalige en authentieke Flamenco show. Je zal versteld staan van de impact.


pia tours nederlandse gids james schubert

¿Cómo estás? Mi nombre es James. Voor de oplettende lezer, de partner van Angela en specialist Marketing & Web voor Pia Tours Sevilla, Pia Bikes Sevilla (fietsverhuur), Finca Angela (rustieke vakantiehuisjes en camperplaatsen) en ons laatste project Andalusië Shop (delicatessen).

Ik heb in mijn leven veel gereisd maar het duurde tot Angela èn Sevilla om niet meer terug te keren naar het mooie maar overgeregelde, te drukke en veel te dure Nederland. Sevilla en Andalusië is voor mij het goede leven, uiterst beleefde, gezellige (warme), sociale mensen die genieten plus heel veel ruimte en een ongekende historische schoonheid met een fantastisch klimaat! Ken je Spanje, net zoals ik, voornamelijk van de toeristische costas of het toeristische Barcelona? Dan wordt het echt tijd voor een ander Spanje en bezoek onondekt West-Andalusië. Fantastisch oftewel ¡Estupendo!


pia tours sevilla tip van angela

Vragen? Whatsapp of bel mij voor info:

+34 605 148 138 of Whatsapp
Ma-Zo van 08:00-23:00 uur. Ik spreek gewoon Nederlands!

Meer over Ons: 
facebook instagram youtube whatsapp