Nederlands Vlaams English

Tips Omgeving Dag­trips Dag­toch­ten rond SevillaAlgemeen

Vanuit Sevilla zijn er meer dan genoeg opties voor mooie dagtrips met een (huur)fiets, (huur)auto, motor, bus of trein in de omgeving. Hieronder enkele tips om ideeën op te doen als je een rondreis wilt maken door Andalusië. Kijk op onze pagina Vluchten Vervoer Transfer hoe je eenvoudig en snel vervoer kan regelen.


Pata Negra Spaanse Ham Proeverij

Wil je weten waarom het vlees van het Ibirisch varken zo gezond en vol Omega 3 vetten zit? Weten wat het verschil is tussen het blanke varken en het Ibirische, zwarte varken en waarom de smaak onovertroffen is? Bekijk dan onze Pata Negra Spaanse Ham Proeverij. Uitstekend geschikt als een culinaire, leerzame dagtocht of dagtrip.

wat doen zien in sevilla omgeving santi ponce italica

Santiponce

Itálica

Zo'n 12 kilometer van Sevilla ligt het dorpje Santiponce met de redelijk goed bewaarde Romeinse nederzetting Itálica. Dit was ooit een bloeiende stad rond de tweede eeuw. Nu is het een archeologische site waar je onder andere het opgegraven amfitheater, de thermale baden, circus en diverse prachtige mozaïeken, etc. kunt zien. Ongeveer zeventig procent is nog niet blootgelegd. Maar je krijgt een goed beeld hoe en in welke weelde de Romeinen hebben geleefd. Destijds beschikken de Romeinen al over een ingenieus riolering- en waterleiding systeem. Het duurde tot na de middeleeuwen voordat dit weer in Europa gebruikt werd om ziektes en plagen tegen te gaan.
Opmerkelijk: De vele honderden pilaren van de Mezquita in Córdoba komen allemaal uit Itálica. Dit geldt ook voor de pilaren en mozaïeken die je tegenkomt in de historische wijk Santa Cruz in Sevilla.

website locatie

Monesterio San Isidoro del Campo

Eenmaal in Santiponce? Bezoek dan gelijk het klooster San Isidoro del Campo. Dit klooster is van 1301 en is gebouwd omdat de beenderen van Isodoro de Sevilla (556-636) hier begraven en gevonden zijn. Hij was de aartsbisschop van Sevilla. Een van de mooiste en oudste kloosters van Spanje maar nauwelijks bekend of bezocht. Bekijk de verschillende gebruikte bouwstijlen, de prachtige altaren, beeldhouwwerken en fresco's.

website locatie

Santiponce is vanuit Sevilla, naast de auto, motor of bus, ook goed te bereiken per (huur)fiets. De afstand voor de fiets is ongeveer 12 kilometer.


Wist je dat?

De toegang tot Itálica en monasterio San Isidoro del Campo gratis is voor EU ingezetenen op vertoon van je paspoort of identiteitskaart? Dus niet vergeten!

Ventorrillo Canario

Ga lekker eten bij Ventorrillo Canario tegenover Itálica. Bekend zijn vlees van de barbeque die je met z'n allen deelt! Bijvoorbeeld de bekende Chuleton de Buey (ribstuk van het stier).

wat doen zien in sevilla omgeving carmona

Carmona

Iets meer dan 20 kilometer van Sevilla ligt Carmona. Een kleine maar opvallende stad door zijn prachtige, cultureel erfgoed. Je vindt er veel overblijfselen van verschillende, oude culturen. Bijvoorbeeld het Romeinse necropolis en amfitheater, net iets buiten het kleine pittoreske centrum, of het Moorse fort Alcazar del Rey Don Pedro. Natuurlijk is Carmona ook voorzien van prachtige Katholieke kerken, bijvoorbeeld Iglesia de Santa Maria de la Asuncion. Prima te bereiken per (huur)auto of bus (openbaar vervoer).

website locatie


wat doen zien in sevilla omgeving la mezquita cordoba

Jerez en Córdoba

Vanuit Sevilla ben je met de trein in ongeveer 1 uur in Jerez of Córdoba. Ook met een (huur)auto of de bus zijn deze steden goed te bereiken. Allebei leuke steden die zeker een dagtrip waard zijn.

Jerez

De stad Jerez staat bekend om zijn sherry. Vergeet dan ook niet een van de bodega's te bezoeken voor een rondleiding en proeverij. Bezoek liever een kleine, ambachtelijke bodega dan de bekende, grote namen. Dit zijn helaas grote, toeristische trekpleisters geworden waar je met velen middels een treintje wordt rondgeleid.
Naast de sherry is Jerez beroemd om zijn paardenrijschool Real Escuela Andaluza de Arte Ecuestra. Dit komt mede door het (beschermde) Andalusische paardenras (los caballos Andaluz). Deze paarden behoren tot de oudste paarden rassen ter wereld en zijn over de hele wereld gewild en beroemd. Veel rassen in de wereld stammen af van de snelle en sierlijke Andalusische paarden. De beroemde Spaanse rijschool in Wenen bestaat louter uit Andalusische paarden.

Córdoba

Córdoba is bekend om La Mezquita (bouwperiode 784-987), destijds de tweede grootste moskee ter wereld, na Mekka. In het midden werd een enorme kathedraal gebouwd (1523) nadat de Katholieken in 1236 Córdoba hebben herveroverd op de Moren. Een bijzonder imposant bouwwerk met een oppervlakte van 24.000 m2 en 850 zuilen die allen komen uit het Romeinse Itálica!
Naast de Mezquita zijn de Arabische of Moorse baden (Los Baños Árabes) een van de hoogtepunten om te bezoeken. Córdoba is behoorlijk toeristisch maar het is heerlijk om door de smalle straatjes van het historische centrum te slenteren.

• Jerez website locatie

• Córdoba website locatie


finca angela sevilla appartement studio camperplaats

Finca Ángela Sevilla

Wist je dat wij ook rustiek Finca Ángela hebben met een appartement Juan (van 2 tot 6 personen) en twee knusse studio's Rosa (van 2 tot 4 personen) of Maria (tot 2 personen)?
Daarnaast zijn er 8 zeer ruime camperplaatsen en ons culinair huisrestaurant.
Zeer rustig en rustiek gelegen in de wijdse landerijen en vlakbij Sevilla met verfrissend zwembad. Kijk voor onze zeer aantrekkelijke prijzen Finca Ángela Sevilla.

wat doen zien in sevilla omgeving ronda witte dorpen

Ronda (witte dorpen, pueblos blancos)

Het schitterende, Middeleeuwse uitziende Ronda is, met de dorpen Grazalema en Arcos de la Frontera, een van de bekendste witte dorpen (los pueblos blancos) in Andalusië. De eerste bewoners gaan ver terug tot de Kelten. De Romeinen noemen de plaats Arunda vanwege het fantastische uitzicht rondom. In de tijd van de Moorse overheersing was Ronda zelfs de hoofdstad van Andalusië. Hoewel Ronda met ruim 35.000 inwoners het grootste, witte dorp is, is het helaas met het openbaar vervoer lastig te bereiken. Het heeft geen treinstation en er gaan weinig bussen naar dit dorp toe. Met een (huur)auto is het een schitterende tocht door de bergen van ongeveer 2,5 uur, wat zeer de moeite waard is.

Ronda is een authentiek, wit dorp, zo'n 750 meter boven de zeespiegel, welke gescheiden wordt door een enorm diepe kloof (El Tajo). De twee delen van het dorp (La Ciudad y El Mercadillo) worden verbonden door de legendarische brug El Puente Nuevo (bouwperiode 1735-1793), met een hoogte van bijna 100 meter, wat zorgt voor spectaculaire uitzichten.

Ben jij in Ronda? Bekijk dan gelijk de eveneens prachtige, kleinere, witte dorpen Benaocaz en Zahara de la Sierra met de nog authentieke Moorse sfeer. Zahara de la Sierra heeft zelfs een groot, fel blauw meer waar je kunt zwemmen (La Playita) of voor andere waterporten.

Overigens bevindt het mooiste witte dorp zich hier ver vandaan, Vejer de la Frontera, vlak bij het surfersparadijs en de stranden van Tarifa.

website locatie


Wat is de temperatuur in Ronda?

Ronda ligt ruim 750 meter boven de zeespiegel en is daardoor altijd en stuk frisser dan bijvoorbeeld Sevilla, Malaga of zelfs Granada wat ook hoger ligt. In de zomermaanden zal dit niet het geval zijn maar neem voor de andere maanden iets waarmee mee om je te weren tegen de kou. Bovendien waait er altijd een (stevige) wind door de hoge en vrije ligging. Zeker op de bekendste brug, El Puente Nuevo.

wat doen zien in sevilla omgeving el alhambra granada

Granada (El Alhambra)

Zeker ook een prachtige stad en ongeveer 2,5 uur rijden vanaf Sevilla. Natuurlijk breng je dan een bezoek aan het indrukwekkende Middeleeuwse, Moorse paleis, El Alhambra en de bijgelegen prachtige tuinen met de naam Generalife. El Alhambra is de grotere tegenhanger van Real Alcázar in Sevilla. Het grote verschil is dat het Real Alcázar in Sevilla een stuk compacter is, waar gerestaureerd in de originele staat maar bovenal nog in gebruik is door de koninklijke Spaanse familie. Het zeer grote Alhambra is geheel gerestaureerd naar de ideeën hoe men dacht dat het zou zijn. Wil je het Alhambra op een rustig tempo zien, trek dan twee, volle dagen uit voor het bezoek.

Daarna lekker slenteren door de smalle straatjes (net rond het centrum) en de verschillende wijken. Bijvoorbeeld de Arabische wijk of de grote artiesten wijk waar veel (buitenlandse) kunstenaars wonen. Lekker genieten van een drankje waar je in Granada vaak nog een gratis tapa bij krijgt.

Kom liever niet op het uiterst toeristische en (te) prijzige Plaza de España midden in het centrum van Granada.

website locatie


Kaarten wel of niet online bestellen?

Bestel je kaarten online én zeker drie tot vier maanden(!) van te voren om de enorme lange wachtrijen of teleursteling (geen toegangsplaats meer beschikbaar) te voorkomen!

wat doen zien in sevilla omgeving romeria del rocio

Pueblo El Rocío

El Rocío is de meest bekende bedevaartplaats. Jaarlijks bezoeken bijna een miljoen mensen El Rocío uit heel Andalusië, Spanje en daarbuiten. Elke Andalusische stad heeft eigen bedevaarten voor zijn patroonheilige, de heilige maagd of andere geliefd, plaatselijke figuur. El Rocío heeft echter een bijzondere cultstatus en is veruit de meest belangrijkste en kleurrijkste bedevaartstocht (La Romería) met meer dan 100 broederschappen die elk jaar naar deze plaats komen.

De bedevaart sluit aan bij de Semana Santa en de Feria de Abril. Deze begint op zaterdag met de Heilige Rozenkrans en eindigt wanneer de Maagd terug komt in de kapel op maandagochtend.

La Romería is een bedevaart van een week van passie, toewijding, traditie, emotie en plezier. El Rocío vindt zijn geschiedenis in de 13e eeuw toen in het moeras een koffer werd gevonden met daarin een Maria beeld. Op deze plaats is de kapel of het gebedshuis la Ermita de la Virgen del Rocio gebouwd.

website locatie


wat doen zien in sevilla omgeving parque de donana

Parque Nacional de Doñana

Doñana is een groot nationaal natuurpark met enorme diversiteit aan schitterende landschappen wat een paradijs is voor vele zeldzame vogels in Europa. Het park is gelegen tussen en in de provincies Huelva, Sevilla en Cádiz.

Doñana is een veelzijdig natuurlijk doolhof van land en water die moerassen, meren, beken, dennenbossen, duinen, stranden en kliffen vormen met meer dan 25 kilometer ongerept strand met hagelwit zand. Bonanza, Gallega, Ribetehilos en El Lucío del Cangrejo zijn duidelijke voorbeelden van de grootste lagunes in dit gebied en bieden opvang voor duizenden in- en uitheemse vogels.

Om al dit moois te kunnen bekijken zijn diverse begeleide tochten mogelijk. Een aanrader voor degene die graag gegrepen willen worden door moeder natuur. Boek een tour zo vroeg mogelijk in de ochtend om de meeste dieren te zien.

website locatie


wat doen zien in sevilla omgeving strand zee

Zijn er stranden in of bij Sevilla?

Matalascañas en Mazagón

Het dichtstbijzijnde prachtige strand en de zee vanuit Sevilla is Matalascañas of Mazagón . Matalascañas heeft een leuke, lange boulevard en met restaurants. Mazagón is rustieker zonder een boulevard of andere voorzieningen. Met de auto ben je er in slechts een uur, met de bus iets langer. Kijk op onze Vervoer pagina voor de mogelijkheden met het openbaar vervoer.

Zahara de la Sierra

Dit is een geweldig alternatief voor strand en zee. Zahara de la Sierra is een van de mooie, kleine, witte dorpen, maar heeft ook een groot enorm blauw meer om te zwemmen en voor andere watersportactiviteiten. Er is ook een aangelegd strandje (zoek naar La Playita) waar je in de schaduw van de vele bomen heerlijk kunt liggen. La Playita is helaas niet gratis en je moet wel een (huur) auto of motor hebben om hier te komen.

Cádiz

Wil je heerlijk naar het strand? Dan is Cádiz een goede optie. Een leuk, klein, historisch stadje met een lange geschiedenis en vooral mooie zandstranden. Zeker als je iets het centrum uit gaat (met de bus). Cádiz is ook met de bus en de trein goed te bereiken in ongeveer twee uur. Een (huur)auto is makkelijker en sneller.

Huelva

Een van de mooiste stranden liggen bij Huelva zelf en iets verder genaamd El Puntil. El Puntil is bijzonder mooi met veel stranden. Ongeveer anderhalf rijden vanaf Sevilla. Kijk op onze vervoer pagina voor de mogelijkheden met het openbaar vervoer.

Meer stranddagen?

Overweeg dan het mooie dorpje Conil de la Frontera of iets verder, het surfparadijs Tarifa met in de buurt de prachtige witte stad Vejer de la Frontera. Dit gebied of deze plaatsen is absoluut een bezoek waard voor een paar dagen (of langer).

Sevilla strand

Maar waarom zo ver? Sevilla heeft namelijk ook mooie stranden.


Meer over Sevilla: 
facebook instagram youtube whatsapp