Nederlands Vlaams English Andalusieshop.nl heerlijkheden uit Andalusie

Tips Pretparken Zwembaden Kinderen SevillaAlgemeen

Sevilla heeft genoeg prachtige attracties, zoals pretparken, zwembaden of waterparken en dierentuinen, speciaal voor (jonge) kinderen en natuurlijk volwassenen. Sevilla met kinderen is daarom uitstekend te doen. Ideaal om historische cultuur af te wisselen met actieve attracties. Een kleine keuze uit de beste top attracties in Sevilla:


wat te doen in sevilla kinderen agua magica isla magica

La Isla Mágica in Sevilla

Een prachtig, groot pretpark én waterpark. Het waterpark (Agua Mágica) wordt ook wel het strand van Sevilla (La playa de Sevilla) genoemd en heeft schitterende zwembaden, glijbanen, (wild) waterbanen en veel andere water activiteiten. In de hete Sevillaanse zomers een heerlijke verfrissing!

Isla Mágica is een thematisch park met zeven delen of gebieden (waaronder Agua Mágica) allemaal gerelateerd aan de bijzondere geschiedenis van Sevilla en de koloniën in Amerika. Vol diverse, grote en spannende attracties. Wil je van alles genieten en ervaren dan kan je hier rustig twee of drie dagen voor uit trekken. For Kids a Must Do and See!

€ 28 kind/ € 36 volw.1) Seizoensafh. (zie website) website locatie


Handige tips voor La Isla Mágica?

• Boek goedkoper online en bekijk ook de aanbiedingen.
• Check je hotel of verblijf voor kortingsbonnen voor La Isla Mágica.
• Vanaf 16:00 uur (tardes) is de entree duidelijk goedkoper.

wat te doen in sevilla kinderen aquopolis

Auguapolis in Sevilla

Ook een mooi waterpark gelegen in het oosten van Sevilla. Het park is kleiner dan Agua Mágica (Isla Mágica). Geen combinatie met een thematisch pretpark, zoals La Isla Mágica, maar puur waterplezier en verkoeling voor de warme dagen!

In Auguapolis zal je voornamelijk Sevillanen tegenkomen die een verfrissende, koele duik nemen. Perfect als je even geen toeristen wil ontmoeten!

Net zoals Agua Mágica overigens heel goed te bereiken met de auto of bus. Zie pagina Bereikbaarheid.

€ 15 kind/ € 23 volw.1) Seizoensafh. (zie website) website locatie


Handige tips voor Auguapolis?

• Boek goedkoper online en bekijk ook de aanbiedingen.
• Check je hotel of verblijf voor kortingsbonnen voor Auguapolis.

wat te doen in sevilla kinderen casa de ciencia

Casa de la Ciencia in Sevilla

Voor kinderen of jonge volwassenen een ideale plek om op een laagdrempelige, praktische en creatieve wijze kennis te maken met de moderne wetenschap.

Casa de la Ciencia (Huis van de Wetenschap) heeft het hele jaar door exposities over hedendaagse en universele thema's van de wetenschap. Bijvoorbeeld over de grotere en onbekende soorten die onze diepe zeeën bewonen, over de geologische transformaties die de Aarde ondergaat en heeft ondergaan of over het rijke planetarium. Natuurlijk in het bijzonder over de provincie Sevilla of Andalusië.

€ 2 kind/ € 5 volw.1) jan-dec/di-zo/10:00-21:00. website locatie


Handige tips voor Casa de la Ciencia?

• Boek goedkoper online en bekijk ook de aanbiedingen.
• Vaak heeft je hotel of verblijf kortingsbonnen voor Casa de la Ciencia.
• Een geldig entreebewijs van Acuario de Sevilla = entreekorting.

wat te doen in sevilla kinderen acuario de sevilla

Acuario de Sevilla

Dit prachtige complex is geopend in september 2014 en zeker een bezoek waard.

Het Aquarium van Sevilla (Acuario de Sevilla) is een eerbetoon aan en weergave van de reis om de wereld door Magallanes. Een Portugese ontdekkingsreiziger in Spaanse dienst die zijn reis begon in Sevilla (1519) om te bewijzen dat het mogelijk was om 'het Oosten bereiken door het Westen'.

Als bezoeker maak je een schitterende en avontuurlijke (onderwater)reis langs de flora en fauna die Magallanes en zijn bemanning tijdens de reis zijn tegengekomen.

€ 10 kind/ € 15 volw.1) Seizoensafh. (zie website) website locatie


Handige tips voor Acuario de Sevilla

• Boek goedkoper online en bekijk ook de aanbiedingen.
• Vaak heeft je hotel of verblijf kortingsbonnen voor Acuario de Sevilla.

wat doen zien in sevilla kinderen voetbalstadion sevilla fc real betis

Voetbalstadion Sevilla FC of Real Betis

Voetbal is voor Spanjaarden heilig en Sevilla heeft twee grote voetbalclubs, namelijk Sevilla FC en Real Betis. Beide clubs spelen in de Primera División. De clubs zijn ontstaan aan het einde van de 18e eeuw (Sevilla FC 1890) of begin de 19e eeuw (Real Betis 1907) en hebben daardoor een lange, rijke historie in het Spaanse voetbal. Sevilla FC en Real Betis zijn elkaars eeuwige rivalen. In Spanje geldt deze stadsderby als een van de grootste en meest beladen stadsduels. De Sevillanen zijn dan ook voor Sevilla FC of voor Real Betis.

Het stadion van Sevilla FC, Estadio Ramón Sánchez Pizjuán, bestaat sinds 1958 en heeft 45.500 plaatsen. Dit stadion is zowel te voet als met het openbaar vervoer makkelijke te bereiken vanaf het centrum. Real Betis speelt zijn thuiswedstrijden in Estadio Benito Villamarín. Dit stadion vindt zijn oorsprong in 1928 en heeft een capaciteit van 51.700 toeschouwers. Het behoort tot een van de grotere stadions in Spanje.

Beide stadions kan je natuurlijk bezoeken voor een prachtige rondleiding. Behalve dat je meer komt te weten over de geschiedenis, zie je ook plekken die normaliter niet toegankelijk zijn voor het publiek. Een aanrader voor de voetballiefhebber. Met de volgende links kan jij reserveren een: Sevilla FC Tour of Real Betis Tour.
De echte voetballiefhebber gaat natuurlijk naar een wedstrijd van Sevilla FC of Real Betis of misschien wel van beide? Kaarten zijn online of via de website verkrijgbaar maar Sevillanen kopen een tot twee weken van te voren de tickets rechtstreeks aan de kassa. De kaartjes zijn dan veel goedkoper dan de online kaarten maar het risico bestaat dat er geen plaats meer is.

Sevilla FC
€ 10 kind ≤ 5 jr. / volw.1) vr/16:30/17:30/18:30 za/10:30/11.30/12:30 website locatie

Real Betis
€ 15 kind ≤ 6 jr. / volw.1) vr/16:30/17:30/18:30 za/10:30/11.30/12:30 website locatie


Koop een kaartje in de schaduw!

Sevilla is zonnig en (heel) warm in de zomer. Koop dus een kaartje in de schaduwzijde van het stadion. Het kan zijn dat deze kaarten iets duurder zijn dan de zon zijde maar dat is het geld meer dan waard! In de winter geldt juist het tegenovergestelde.

wat doen zien in sevilla kinderen la reserva del castillo de las guardasa

La Reserva del Castillo de las Guardasa

Op een kleine 50 kilometer van Sevilla ligt dit grote reservaat. Het is niet alleen een wild park of safari waar je met je eigen auto of treintje langs voornamelijk Afrikaanse wilde dieren rijdt. Het reservaat heeft diverse (out door) activiteiten. Bijvoorbeeld karten, water activiteiten met kano of boot en nog veel meer. Een echte zeeleeuwen- en indrukwekkende roofvogelshow maakt het compleet. Voor zowel kinderen en volwassenen is er genoeg te doen om hier een volle dag of beter twee dagen actief bezig te zijn. Slapen en eten is geen probleem want het park heeft een eigen hotel en voldoende eetgelegenheden.

€ 18.50 kind/ € 24.50 volw.1) ma-zo/10:30-18:00 website locatie


Handige tips voor La Reserva

Vaak heeft je hotel of verblijf kortingsbonnen voor La Reserva.

wat doen zien in sevilla kinderen direntuin zoo de sevilla

Zoo de Sevilla

Sevilla heeft een middelgrote zoo of dierentuin, gelegen in de stad Guillena, ongeveer op 20 minuten rijden. Je bezoek kan een leuk idee zijn als je met kinderen reist. Het is niet te vergelijken met Reserva del Castillo of de zoos van Madrid of Barcelona maar dat is geen obstakel voor (jonge) kinderen om op een mooie dag te ontsnappen uit de grote stad. Naast een grote diversiteit aan diersoorten, is het park gespecialiseerd in plantkunde (bonsais, woestijn cactus en regenwoud). Het heeft soms beter onderhoud nodig, maar dat doet niets af aan het bezoek...

€ 10 kind/ € 15 volw.1) ma-zo/10:00-18:00 website locatie


Handige tips voor Zoo de Sevilla

Vaak heeft je hotel of verblijf kortingsbonnen voor Zoo de Sevilla.

Meer over Sevilla: 
facebook instagram youtube whatsapp