Nederlands Vlaams Deutsch English (UK) English (US)

Bereikbaarheid, reizen en vluchten in en naar Sevilla

Hoe reis je naar, van en in Sevilla? Hieronder volgen handige tips en reisadviezen, voor vluchten en bereikbaarheid. Ook vind je tips als je de omgeving van Sevilla wilt bekijken of een rondreis maakt door Andalusië:


wat te doen in sevilla vluchten vliegen naar sevilla

Vluchten of vliegen naar Sevilla?

In ongeveer 2.5 uur vlieg je vanaf Eindhoven (Ryanair), Amsterdam (Transavia of Vueling) of Brussel (Ryanair of Vueling) rechtstreeks op het zonnige Sevilla. Sevilla heeft een klein maar modern vliegveld die van voldoende gemakken voorzien is. De afstand tot Sevilla is ongeveer 10 km.

💡 Handige tips voor vluchten of vliegen naar Sevilla

• Kijk voor de goedkoopste vluchten bijvoorbeeld op het Nederlandse Tix.nl of Skyscanner.
• Let op dat je een rechtstreekse vlucht boek. Indirecte vluchten zijn vaak een stuk goedkoper maar de vluchtduur is erg lang.


💡 Sevilla geschikt voor minder validen?

Wist je dat wij met veel plezier en succes complete programma's verzorgen voor mensen die slecht ter been zijn en/of rolstoelgebruikers? Stuur ons vrijbijvend een e-mail () voor meer info.


wat te doen in sevilla van vliegveld naar centrum transfer

Van het vliegveld naar Sevilla centrum (transfer)?

Sevilla heeft een eigen vliegveld waarvan iedere 30 minuten een bus naar het centrum gaat. Er is maar één bus (wit + EA) en de halte is links als je de aankomsthal uitloopt. Je koopt een kaartje in de bus voor € 4 en in nog geen twintig minuten ben je in het centrum. Klik hier voor bustijden en -haltes.

💡 Handige tip van vliegveld naar centrum

Koop geen retourkaartje voor de witte EA bus, want die is alleen op dezelfde dag terug geldig.

Liever een taxi als vervoer? Dat kan natuurlijk ook. Reken op ongeveer € 30 per taxi naar het directe centrum (enkele reis en alleen overdag). 's Avonds, 's nachts, zon- en feestdagen gelden, helaas, andere (duurdere) tarieven.

💡 Transfer van en naar Sevilla?

Wil je dat Pia Tours Sevilla een transfer voor je verzorgt (van het vliegveld naar het oude centrum)? Dat kan voor totaal € 22.50 (enkele reis, maximaal 4 personen per voertuig). Stuur een e-mail voor beschikbaarheid en reservering.


wat te doen in sevilla bus tram of metro

Bus, tram of metro in Sevilla (Openbaar Vervoer)?

De bus, de trein, de tram of de metro? Sevilla heeft het allemaal. Het openbaar vervoer is prima geregeld en zeer voordelig! Bus en tram kosten € 1.40 per rit. Je kunt ook voor € 8 een bono kaart aanschaffen bij een Estanco (tabakswinkel). Die dien je, net zoals de Nederlandse OV chipkaart, weer op te waarden maar je betaalt per rit nog maar de helft! Klik hier voor de Tussam website, de Sevillaanse openbaar vervoerder (helaas wel in het Spaans maar vertaal met Google translater). De bus, tram en metro worden met name door forenzen uit de omliggende dorpen gebruikt.


wat te doen in sevilla fiets verhuur huren

Fietsen verhuur of huren in Sevilla?

Een fiets is zeker zo handig om je te verplaatsen in het centrum. Sevilla heeft een groot netwerk aan (groen gekleurde) fietspaden. Je kunt gebruik maken van Sevici Bicis. Dat zijn fietsen die je op verschillende plekken in de stad kunt pakken en parkeren. Je betaalt enkel het tarief van € 13.30 voor 7 dagen als je de fiets binnen een half uur weer bij een van de andere 250 fietsstations achterlaat.

Wil je altijd zeker zijn van een 'eigen' fiets? De kans voorkomen dat je Sevici fiets niet goed functioneert of dat je steeds moet zoeken naar een Sevici fietsstation? Dan kan je het beste een fiets huren. Pia Tours kan dit voordelig en eenvoudig verzorgen zodat je verzekerd bent van een veilige fiets bij aankomst (vanaf € 25 p.p.p.24u. Neem voor fietsverhuur simpel en vrijblijvend contact met ons op. Je betaalt pas wanneer je de fiets ophaalt.


wat te doen in sevilla auto verhuur huren

Auto verhuur of huren in Sevilla?

Ideaal voor dagtochten en -trips wanneer je maximale mobiliteit wil. Sevilla heeft zowel op het vliegveld als het centraal station een groot aantal aanbieders van autoverhuur. Bij de gerenommeerde bedrijven kan je jouw huurauto op een andere plaats of vliegveld inleveren. Super handig wanneer je een rondreis door Andalusië gaat maken. De prijzen zijn helaas afhankelijk van het seizoen en de plaats van ophalen. Via Doyouspain of Skyscanner is het ook mogelijk om voordelig een auto te huren.


wat te doen in sevilla sevilla centrum met de auto

Sevilla met de auto?

Kom je met een auto naar het centrum? Volg dan de borden 'centro ciudad'. Maar rij liever niet het oude centrum in. Dit is een waar doolhof met veel eenrichtingswegen en smalle straatjes. Het ligt zo dicht bij elkaar dat je navigatie makkelijk fouten maakt. Bovendien zijn de 'rijgewoontes' duidelijk anders dan in Nederland. Een auto vinden zonder schade is een bijzonderheid. Parkeer daarom je auto net iets buiten het oude centrum in een van de parkeergarages. Het tarief is rond de € 15 voor een dagkaart.

Natuurlijk kent Sevilla ook vrije (onbetaalde) parkeerplaatsen of betaalde plaatsen buiten de parkeergarages. Vaak staan er armlastige Sevillanen die je aangeven dat een zeldzame plek vrij is. Deze 'dienst' verrichten ze niet gratis maar een kleine vergoeding van € 0.50 of iets meer voldoet. Is het echter een betaalde plaats? Dan zal je naast de 'aanwijs' vergoeding ook de parkeermeter moeten vullen...


wat te doen in sevilla met de trein

Sevilla met de trein?

Wil je een dagje naar een andere stad of het strand? Denk dan ook eens aan het openbaar vervoer. Met de trein (Renfe) ben je vanaf treinstation Santa Justa bijvoorbeeld zo in Cádiz, Jerez en Córdoba. Neem de hogesnelheidstrein die je met zo'n 300 km/h comfortabel naar je bestemming brengt (plus vaste, gereserveerde zitplaats). Maar ook met de bus kun je vanaf busstations Prado San Sebastián of Plaza de Armas naar verschillende steden en dorpen in de omgeving of lekker naar het strand.


Sevilla = Schitterend + Magisch + Verrassend + Bruisend!

Sevilla is schitterend, magisch, verrassend, bruisend en meer..! Sevilla biedt voor iedereen wat wils. Van jong tot oud(er) en is goed te doen voor minder validen. Heb je op onze website niet gevonden wat je zocht? Neem dan snel en vrijblijvend contact met ons op of lees meer op de volgende pagina:

Volgende pagina ❯❯

 
 
facebook flickr youtube linkedin